PORFESTÉS, PORSZÓRÁS, SZINTEREZÉS

A porfestés, vagy más néven porszórás alatt azt a felület kezelési technológiát értjük, amely során egy száraz, por alakú anyaggal vonunk be egy fémtárgyat, amelyet azután “beégetünk”. A hagyományos festéses eljárásokkal ellentétben, a porfestés esetében nincs szükség oldószerre ahhoz, hogy a festéket alkotó kötő- és kitöltő anyagot egy szuszpenzió formájában tartsuk. A porfestés során a por alakú festékanyagot elektrosztatikus eljárással juttatjuk a festendő felületre, majd hőkezeljük, ezáltal a porfesték ráolvad a felületre és egy homogén réteget képez rajta.

HOGYAN TÖRTÉNIK A PORFESTÉS?

Mivel a porfesték felhordása elektrosztatikus eljárás, csakis olyan anyagok porfesthetőek (szinterezhetőek), amelyek vezetik az elektromosságot. Első lépésben a szinterezendő tárgyat elő kell készíteni a felületkezeléshez, tehát meg kell tisztítani minden szennyeződéstől és kijavítani a felületi egyenetlenségeket. A felület úgymond “fémtiszta” kell legyen, tehát el kell távolítani bármi nemű olajos szennyeződést, oxidációt, és/vagy hegesztésből származó idegen anyagot. Ez az előkezelés segíti a porfesték jobb megtapadását a kezelt felületen.. A mechanikai felület előkészítő eljárások közül a legszélesebb körben a homokszórás kerül alkalmazásra, amely rendkívül hatékony a durva szennyeződések esetében, ráadásul teljes egészében környezetbarát.

A felület megtisztítását és előkezelését követi a tulajdonképpeni festés. Ehhez, a porfestendő tárgyat elektromosan feltöltjük, amely ezután az ellentétesen polarizált festékanyagot magához vonzza. Az ilyen módon bevont tárgyat egy kemencébe helyezzük anélkül, hogy az elektromos töltést megszüntetnénk. A kemencében 160-200 fok körüli hőmérsékleten a festékpor ráolvad a lefestett felületre és egy stabil térhálót képez rajta. Az így kapott felület a továbbiakban semmiféle utókezelést nem igényel.

MILYEN SZÍNEKBEN ÉS RÉTEGVASTAGSÁGBAN VITELEZHETŐ KI A PORFESTÉS?

A műanyag festékpor gyakorlatilag a RAL színskála minden színárnyalatában elérhető. A porfestés rétegvastagsága szabályozható, de jellemzően 5 és 100 mikrométer között változik.

VÁLLALATUNKNÁL DÍSZÍTŐ, FÉNYES KRÓMOZÁST HASZNÁLUNK.

A porfesthető tárgyak méretét a beégető kemencéink befogadó képessége határozza meg. Telephelyünkön két beégető kemence üzemel, amelyek méretei a következőek:

  • 4,90×1,14×1,60m; Keresztmetszet: 1,90m
  • 8,40×1,05×1,45m; Keresztmetszet: 1,75m

AJÁNLATKÉRÉS

Tisztelt Érdeklődő!

A lehető legpontosabb árajánlat elkészítéséhez, kérem írja le a kezelendő tárgy méreteit (hossza, szélessége, mélysége)és ha megoldható csatoljon pár képet is. Ezzel nagyban segíti munkánkat abban hogy a lehető legpontosabb, legjobb árat tudjuk kalkulálni önnek.

A darabokat postán is el tudja juttatni részünkre, ilyen esetben ha elkészültünk a munkával postai úton is juttatjuk vissza az ön által megadott címre!

Kedves érdeklődő.

Cégünk június 22-Július 5. között szabadság miatt Zárva tart.

Telefonos ügyfélszolgálatunk ez idő alatt nem üzemel bármi kérdés merül fel azt a kromsg@gmail.com e-mail címen tudjuk megválaszolni.

Köszönjük türelmüket és bizalmukat.