Flokkolás

Flokkolás, műbársonyozás

A flokkolásos eljárással szinte bármilyen felületet bevonhatunk egy bársonyhoz hasonlatos fedőréteggel. A flokkolt felület első ránézésre úgy tűnhet, mintha egy valódi bársony réteggel lenne bevonva. Napjainkban, bármilyen tárgyról is legyen szó, az egyedi kinézet sok esetben alapkövetelmény. A flokkolás segítségével különleges felületeket alakíthatunk ki, hiszen a szín- és az anyagválaszték hatalmas! Cégünk a legmodernebb technológiákat alkalmazza a flokkolt felületetek kialakításához, így a minőségre garanciát vállalunk!

Milyen anyagokat lehet flokkolni?

Flokkbársonnyal szinte bármilyen anyag bevonható. A flokkbársony hordozó felülete lehet fémből, fából, műanyagból, üvegszálból, üvegből vagy kerámiából. Flokkolhatóak akár a gipsz, a textil és a bőr is.

Milyen színárnyalatok érhetőek el a flokkolás segítségével?

A színárnyalatok választéka a flokkolás során szinte korlátlan. Kivitelezhető egy színben, de lehetséges többszínű mintázat felhordása is. Flokkolásos technikával akár grafika vagy felirat is kialakítható a flokkolandó felületen. A flokkolt felület vastagsága változó, a megrendelő igényeinek függvényében 0,1 – 3 mm között.

A flokkolás előnyei

Ellentétben a textil bevonatokkal, a flokkolás olcsóbb eljárás. A flokkolt felületek takarítása egyszerűbb, ha mégis túlzott módon elszennyeződik, a flokkbársony réteg eltávolítható és új réteg vihető fel. A mechanikus sérülésekkel szemben a flokkolt felületek ellenállóbbak mint a textil bevonatok.

A flokkolás további előnyei közé tartozik, hogy a csökkenti a mechanikus zajokat, homogénné, tükröződés mentessé teszi a felületeket és eltünteti a hordozó réteg esetleges felületi hibáit. Ezen felül kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal bír.

A flokkolt felületek egyedi kinézetet biztosítanak a bevont tárgyaknak, alkatrészeknek, hiszen a szín- és anyagválaszték hatalmas. Az igényesen kialakított flokkolt felületek nem csak különleges vizuális élményt nyújtanak, hanem a tapintásuk is bársonyos és kellemes.

Hogyan rendelhető meg flokkolás és melyek az árak?

A flokkolás minden esetben egyedi megoldás, ezért a pontos árajánlat tételhez szükség van előzetes egyeztetésre, hogy milyen méretű és anyagú tárgyról van szó, valamint melyek a megrendelő igényei, elképzelései. Árajánlat honlapunkon keresztül kérhető.