Porfestés, porszórás, szinterezés

Ahhoz, hogy megértsük a porfestéses felületkezelési eljárás lényegét, érdemes szót ejtenünk a szinterezésről, mivel a porfestés is ebbe a felületkezelési kategóriába tartozik. A szinterezés alapját az atomi diffúzió képezi. Gyakorlatilag az atomi diffúzió bármilyen anyag esetében bekövetkezik az abszolút nulla fok (-273.15 °C) fölött, de magasabb hőmérsékleteken sokkal gyorsabban végbemegy. A legtöbb szinterezési eljárás esetében, a porított anyagot egy bizonyos formában (a porfestés esetében a festendő felületen) tartjuk és melegítjük majdnem az olvadás pontig. Ezáltal, a por alakú részecskék atomjainak egy része összekapcsolódik egy stabil, hálószerű felületté.

A porfestés, vagy más néven porszórás alatt azt a felület kezelési technológiát értjük, amely során egy száraz, por alakú anyaggal vonunk be egy fémtárgyat, amelyet azután "beégetünk". A hagyományos festéses eljárásokkal ellentétben, a porfestés esetében nincs szükség oldószerre ahhoz, hogy a festéket alkotó kötő- és kitöltő anyagot egy szuszpenzió formájában tartsuk. A porfestés során a por alakú festékanyagot elektrosztatikus eljárással juttatjuk a festendő felületre, majd hőkezeljük, ezáltal a porfesték ráolvad a felületre és egy homogén réteget képez rajta.

Hogyan történik a porfestés?

Amint az alkalmazott technológia neve is utal rá, ebben az esetben az alkalmazott festékanyag nagy finomságú por. A festékpor anyaga hőre lágyuló, vagy hőre keményedő polimer: poliészter, poliuretán, epoxí-poliészter, fúziós kötésű epoxi és akril.

Mivel a porfesték felhordása elektrosztatikus eljárás, csakis olyan anyagok porfesthetőek (szinterezhetőek), amelyek vezetik az elektromosságot. Első lépésben a szinterezendő tárgyat elő kell készíteni a felületkezeléshez, tehát meg kell tisztítani minden szennyeződéstől és kijavítani a felületi egyenetlenségeket. A felület úgymond "fémtiszta" kell legyen, tehát el kell távolítani bármi nemű olajos szennyeződést, oxidációt, és/vagy hegesztésből származó idegen anyagot. Erre számos vegyi és mechanikai eljárás alkalmazható. A vegyi eljárások közé tartozik a foszfátozás illetve a kromátolás amely történhet porlasztásos vagy merítéses módszerrel. Ez az előkezelés segíti a porfesték jobb megtapadását a kezelt felületen. Mivel a két említett eljárás kevésbé környezetbarát, az utóbbi eljárásokat felváltotta a titán-cirkóniumos és a szilános eljárás, amelyeknek a korrózió gátló hatásfoka megegyezik a foszfátozással és a kromátozással. A mechanikai felület előkészítő eljárások közül a legszélesebb körben a homokszórás kerül alkalmazásra, amely rendkívül hatékony a durva szennyeződések esetében, ráadásul teljes egészében környezetbarát.

A felület megtisztítását és előkezelését követi a tulajdonképpeni festés. Ehhez, a porfestendő tárgyat elektromosan feltöltjük, amely ezután az ellentétesen polarizált festékanyagot magához vonzza. A porfestéket egy elektrosztatikus pisztoly (korona pisztoly) segítségével felhordjuk a festendő felületre. Az ilyen módon bevont tárgyat egy kemencébe helyezzük anélkül, hogy az elektromos töltést megszüntetnénk. A kemencében 160-200 fok körüli hőmérsékleten a festékpor ráolvad a lefestett felületre és egy stabil térhálót képez rajta. Az így kapott felület a továbbiakban semmiféle utókezelést nem igényel.

Milyen tárgyak porfesthetőek (szinterzehetőek)?

Tulajdonképpen bármilyen fémtárgy szinterezhető, amely fémből van, jó elektromos vezető és deformáció nélkül elviseli a beégető kemecében uralkodó hőmérsékletet. Ezek közé tartoznak a lámpatestek, légtechnikai eszközök, korlátok, kapaszkodók, különböző üzleti berendezések, készülék- és műszerszekrények, valamint számos, fém tömegárú.

Milyen színekben és rétegvastagságban vitelezhető ki a porfestés?

A műanyag festékpor gyakorlatilag a RAL színskála minden színárnyalatában elérhető. A porfestés rétegvastagsága szabályozható, de jellemzően 5 és 100 mikrométer között változik.

Melyek a porfestés (szinterezés) előnyei a hagyományos oldószeres festéshez képest?

  • A porfesték nem tartalmaz oldószert, kötő- és kitöltő anyagot, ezért olcsóbb és környezetbarátabb;
  • A porfestés során a felhordott réteg hibái egyszerűen korrigálhatóak, hiszen a felhordott festékpor száz százalékban újrahasznosítható beégetés előtt;
  • A porfestett és beégetett felület kopásállósága rendkívül magas és jó tökéletes korrózió védelmet biztosít;
  • Tömegáruk esetében, a porfestés sokkal költséghatékonyabb, mint a hagyományos oldószeres eljárások;
  • A technológia jellegéből adódóan, a porfestési munkálatok kevesebb időt vesznek igénybe (nincs száradási idő).

Mekkora tárgyak porfestését vállaljuk?

A porfesthető tárgyak méretét a beégető kemencéink befogadó képessége határozza meg. Telephelyünkön két beégető kemence üzemel, amelyek méretei a következőek:

  • 4,90x1,14x1,60m; Keresztmetszet: 1,90m
  • 8,40x1,05x1,45m; Keresztmetszet: 1,75m

Hogyan kérhetek árajánlatot a porfestés kivitelezésére?

A porfestés árai függenek a tisztelt megrendelőink igényeitől, a festendő tárgy(ak) jellemzőitől, méretétől és állapotától. A pontos árajánlat elkészítéséhez ismernünk kell a megrendelő igényeit és a porfestendő tárgyak jellemzőit. Az árajánlat kérés honlapunkon keresztül is megoldható, ha kitölti az árajánlat kérő űrlapunkat a Kapcsolat menüpont alatt, amelyen keresztül megoszthatja velünk elképzeléseit és megadhatja a tárgy(ak) jellemzőit. Mi, ezt követően pontos árajánlatot tudunk Önnek adni.

// google anal