Porfestés magas színvonalon:

Ha bármilyen fém anyaga van, amit tartósan szeretne felületkezelni, válassza a korszerű megoldást, amellyel biztosíthatja, hogy évekig ellenálló burkolattal lássa el termékeit.

Az elektrosztatikus porfestés, másnéven a szinterezés, tulajdonképpen a rílzán merítéses műanyagbevonásos technológia továbbfejlesztése. A porfestést azért találták ki, hogy a bevonat tartósabb legyen, és sokkal környezetbarátabb,mint az oldószeres festés.

A lényege, hogy elektrosztatikusan feltöltik a műanyagot, ebben az esetben már polieszter, vagy epoxi-polieszter, a kezelendő felületet „letestelik” és tulajdonképpen magához vonzza a fém a műanyagot. Az elektroszatikus porszórás technikával már szabályozható a rétegvastagság, és a technológia is jóval olcsóbb

A szinterezés technológia során a fémanyagot zsírtalanítjuk, majd a finom műanyag festékport a RAL színskála minden színében, egy speciális porfeszóró pisztollyal ráfújják az anyagra. A porfesték gyártása során különböző adalékokat tesznek a műanyag porba, ezért az statikusan feltölthető lesz. Így a szinterezés során töltés különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy a fémanyagra rátapad a festékpor. A lefújt anyagot a kemencébe tolva a meleg hatására térhálósodik a porfesték. A megfelelő idő függ az anyag vastagságától, valamint a kemencében lévő mennyiségtől. A szinterezés hőmérséklete 160-200 C fok körül szokott lenni, ennyi hőmérséklet kell ahhoz, hogy a porfesték "beégjen" a fémanyagra.

A beleégetést végző kemencéink mérete:

4,90x1,14x1,60m Keresztmetszet: 1,90m

8,40x1,05x1,45m Keresztmetszet: 1,75m

Az elkészült műanyag bevonat kihűlés után azonnal használható, egyéb utókezelést nem igényel. A szinterezés főleg fémtömegcikkek esetén rendkívül hatékony, nagyságrendekkel nagyobb mennyiséget lehet ezzel a módszerrel lekezelni adott idő alatt. Az oldószeres festéssel, ha azt szakszerűen szeretnénk elvégezni, akkor jóval több idő, és energia volna. A szinterezés gyakorlatilag teljesen kiszorította a hagyományos eljárásokat, a technológia folyamatosan fejlődik, így a porfestés által készült tárgyak egyre jobb, és tartósabb bevonatot kapnak.

Az utóbbi néhány évben ugrásszerű igény mutatkozott a szinterezés iránt, legtöbben főleg üzleti jellegű fémterméket gyártanak, melyek szinte követelik maguknak a legkorszerűbb technológiai megoldásokat, hiszen jelentős részük üzletekbe, plázákba, hivatalokba kerül. Jelentős részben ipari villamos berendezések szekrényeit szinterezzük, de sok kis cég számára készítünk egyedi lámpatesteket, légtecnikai eszközöket, korlátokat, kapaszkodókat, üzleti berendezéseket.

Mivel a gyártás utolsó fázisa a szinterezés, a mi munkánkon múlik szinte a legtöbb. Műhelyünkben folyamatosan fejlesztjük a technológiát, a zsírtalanítás, foszfátozás korszerű vegyi folyamatokkal biztosítja a szinterezés tökéletességét. A gyártás utolsó fázisában mi adjuk meg tulajdonképpen az anyag végső szépségét, így rajtunk sok múlik, s javításra nincs lehetőség. Folyamatosan ellenőrizzük a minőséget, rugalmasan alkalmazkodunk a megrendelőinkhez, ezért ügyfeleink száma folyamatosan bővül.

// google anal