Csomagküldés

Ha a szolgáltatásunk felkeltette az ön érdeklődését és szeretne esetleg valamilyen alkatrészt, tárgyat cégünk által szebbé, csillogóbbá varázsolni, de úgy gondolja nagy a távolság ahhoz, hogy személyesen juttassa el hozzánk az alkatrészt!

Nem kell mást tennie, mint az aranyozni kívánt tárgyat, alkatrészt megtisztítva egy dobozba becsomagolva a

Chromedesign 7300 Komló Nefelejcs u.2.szám alá postai úton elküldeni.

Fontos hogy a dobozba egy papírra írja rá hogy:

- Mi az Ön elérhetősége név, cím, telefonszám?

- Milyen alkatrészt/alkatrészeket tartalmaz a csomag?

Természetesen az elkészült alkatrészeket melyek postán érkeztek, postai úton utánvéttel tudjuk visszajuttatni!

A csomagküldés ára a Magyar Posta 2011.01.01.-i díjszabása alapján:

- standard csomag: 1050 Ft (csomag mérete 0-20 kg és 2 méter hosszú lehet),

- standard plusz csomag: 1995 Ft (csomag mérete 0-30 kg és 2 méter hosszú lehet).

Az általános tapasztalat, hogy a postai kézbesítés általában 1 munkanap.

Cégünk pozitív tapasztalat szerint a 6 év alatt még postai úton 1 küldemény se veszett el.

De a Magyar Posta által kibocsájtott pontos díjszabást az alábbi linkre kattintva nézheti meg:

http://posta.hu/kepek/upload/2011-01/2011%20tarifatabla%20HU7-jav.pdf

Figyelem!!!

A pontos árkalkuláció érdekében mindenképp kérjen árajánlatot ezt csak is úgy teheti meg,

ha közli a aranyozandó tárgy:

anyagát,

állapotát,

pontos méreteit és

legalább 1-2 képet róla!!!

Pontos árajánlatot csakis ezek tükrében tudunk készíteni a aranyozandó tárgyról!!!

 

Viszonyításul egyes aranyozható tárgyak árai:

Autó alu vagy lemez felni: 16.000 Ft/db-tól,

Autó kilincs belső: 2.500 Ft/db-tól,

Autó kilincs külső: 3.500 Ft/db-tól,

Díszléc: 6.500 Ft/m-től,

Hűtőrács: 13.000 Ft-tól 35.000 Ft-ig,

Külső tükör: 7.500 Ft/db-tól 12.000 Ft/db-ig,

Motor felni mindkét oldala: 28.000 Ft/db-tól,

Szelepfedé: 12.000 Ft/db-tól,

Toronymerevítő: 13.000 Ft/db-tól,

Gallytörő rács: 40.000 Ft-tól,

Robogó felnik: 16.000 Ft/db-tól.

Az árak csak tájékoztató jellegűek!!!

Minden további tétel esetén telefonon, vagy személyesen állunk rendelkezésére!!!

Mivel tudnunk kell a hozott darab méretét és a szükséges előkészítő munkákat a pontos ár ezek függvénye !!!

Árajánlatot e-mailben küldött képekre csak a méretek megadásával tudunk adni !!!

Aranyozás

Az arany már az emberi történelem kezdete óta ismert, jellegzetesen sárga színű nemesfém. Értékét annak köszönheti, hogy ritka és nehezen oxidálható. Az tiszta arany egy puha fém, ezért könnyen alakítható, nyújtható, egészen vékonyra is, akár 0,0001 mm-es vékonyságig. Ezt aranyfüstnek is nevezik és dekorációs célokra alkalmazzák.

A kultúrában mindenütt fellelhető az arany, hiszen ritkasága és különleges csillogása megigézi az embereket. Nem csoda hát, hogy a bankjegyek megjelenése előtt az arany volt a legfontosabb fizetőeszköz, sőt még napjainkban is az!

Az arany a fizikai tulajdonságainak, valamint az emberiség hozzá fűzött érzelmeinek köszönheti, hogy széles körben használják. Az arany mindig is a gazdagság, a jólét és az nemesség fokmérője volt, így számos tárgyat díszítenek aranyozással még akkor is, ha "nem minden arany, ami fénylik!".

Az aranyozás technológiái

Az aranyozás kivitelezésére számos technológia állt és áll rendelkezésre. A legkorábbi történelmi bizonyítékok alátámasztják, hogy már i.e. 2600 évvel is használták az aranyozás technológiáját. Akkoriban még fát vontak be vékony aranyréteggel, amelyet egy szurokréteg tartott meg a fa felületén. Ez a technológia mind a mai napig fennmaradt és csak nagyon kis mértékben változott. Ebben az esetben aranyfüstöt használnak az aranyozáshoz. A technológia előnye, hogy gyakorlatilag valódi, 24 karátos aranyréteggel van bevonva a felület. Az aranyozás ezen technológiája azonban rendkívül költséges, időigényes és komoly szakértelmet igényel. Éppen ezért, manapság csak a legritkább esetekben használják, leginkább dekorációs és restaurációs célra.
Az aranyozás természetesen elektrolitikus eljárással is lehetséges. Ezt az aranyozási megoldást leginkább az elektronikai iparban használják, ugyanis az arany nagy előnye, hogy nem oxidálódik és kiváló elektromos vezető. Az elektrolitikus (galvanikus) aranyozás segítségével az elektromos csatlakozók felületét védik meg a korróziótól. Ezen felül számos más területen is alkalmazható a galvanikus aranyozás.
Bizonyos esetekben, ha vastagabb aranyréteggel akarnak bevonni egy (alapvetően) fémtárgyat, az aranyozást futtatással oldják meg. Ez a technológia már i.e. a IV. században is ismert volt és alkalmazott, hiszen az arany olvadás pontja viszonylag alacsony, így a tüzihorganyozáshoz hasonló eljárással aranyozni is lehet. Azt már felesleges is ecsetelni, hogy ez az aranyozásos eljárás mennyire költséges.
Mindezeket az eljárásokat mindössze azért mutattuk be pár sor erejéig, hogy könnyeben összehasonlítható legyen az általunk használt katalitikus aranyozás, az említett eljárásokkal.

A katalitikus aranyozás eljárása

Az katalitikus aranyozás esetében, természetesen nem használunk aranyat, emiatt ez az aranyozás eljárás sokkal olcsóbb, mint az előző részben leírt technológiák. Tulajdonképpen, a katalitikus aranyozás esetében, hasonlóképpen járunk el, mint a foncsorozás kivitelezésekor. Bár a kereskedelemben kapható aranyfesték spray, ám ezek sem tartalmaznak aranyat semmilyen formában. Ezen felül, az arany spray festékek hagyományos összetételűek, tehát mindössze a kitöltő anyag egy része tartalmaz valamilyen bronz vagy réz vegyület. Másrészt, az igazi aranyos csillogás csak nagyon fényes felületen érvényesül igazán, amely nem megoldható egyetlen munkamenetben.

Az aranyozás megkezdése előtt, az első munkafázis, akárcsak bármelyik festéses eljárás esetében, a megfelelő felület előkészítés. Ekkor, az aranyozandó felületet aprólékosan megtisztítjuk az idegen anyagoktól, például portól, rozsdától, korábbi festék maradványoktól és zsírtalanítjuk. Amennyibe szükséges, a felületi hibákat eltüntetjük, hiszen bármelyik csillogó felület esetében az anyaghibák kiemelődnek. A felület megtisztítását és finomítását követően, az anyagra egy primér réteget hordunk fel, amely a legapróbb felületi egyenetlenségeket is kitölti, de ugyanakkor a következő réteg tapadását is elősegíti.

A primér réteg felhordása után egy további, speciális festékréteget viszünk fel a felületre. Ez speciális eszközöket igényel, hiszen eltérően a két komponensű festékektől, itt párhuzamosan szórjuk a felületre a katalitikus aktivátort és magát a festékanyagot. Ebben a munkafázisban, az aranyozandó felület még nem kapta meg a végleges aranyos csillogását, ugyanis ez a legvégső munkafázisban történik.

Az aranyozás végső fázisban az aranyozandó tárgyat egy védő lakkréteggel vonjuk be, amelynek kettős feladata van. Egyrészt megvédi az ultrafinom, vékony festékréteget a sérüléstől, másrészről pedig egyféle fényszűrőként működik. Az aranyozás esetében a védőlakk színe sárgás, tehát egyféle sárga fényszűrő, amely a festékréteg által visszavert fényt olyan hullámhosszon szűri, hogy az azonos a valódi arany csillogásával. A védőlakk szűrőképességének változtatásával az aranyozás különböző színárnyalatú lehet, így nem csak sárga, hanem fehéraranyhoz vagy vörösaranyhoz hasonlatos is lehet!

Milyen tárgyak esetében lehetséges az aranyozás?

Mivel a katalitikus aranyozás esetében nem kell az aranyozandó tárgyat hőhatásnak kitenni, tulajdonképpen bármilyen tárgy aranyozható, még a félkemény anyagból készültek is! Az aranyozás előtt a tárgyakat javítani és felület kezelni is lehet, tehát bármilyen fém, fa, műanyag, kerámia, üveg aranyozható, sőt, még a poliuretán hab is, mert az aranyozás során használatos anyagok vízbázisúak, ezért nem támadják meg a tárgyak felületét.

Néhány példa az aranyozás alkalmazási területeiről:

  • különböző autó és motoralkatrészek, felnik, műszercsészék, tükörházak, stb;
  • ajándéktárgyak, trófeák, serlegek, érmek;
  • palackok, plexilapok;
  • motoros védősisakok;
  • műalkotások, kiállítási tárgyak.

A katalitikus aranyozás előnyei más eljárásokkal szemben

A katalitikus aranyozás legfontosabb előnyei között az első, az alacsonyabb költség, hiszen nem igényel különleges berendezéseket és nem kell valódi aranyat sem használni. A másik előnye a katalitikus aranyozásnak az, hogy a folyamat során az aranyozandó felületet nem kell magas hőhatásnak kitenni, így olyan anyagok is aranyozhatóak, amelyek gyúlékonyak, deformációra hajlamosak, vagy egyszerűen megsemmisülnek magas hőmérsékleten (pl. fa, műanyag). Ha az aranyozás galvanikus eljárással történik, akkor csak olyan fémek aranyozhatóak, amelyek egyébként jó elektromos vezetők, tehát számos anyagfajta kizáródik az alkalmazási területről. A katalitikus aranyozás során nem használunk veszélyes vagy rákkeltő anyagokat, sem pedig a környezetre ártalmasakat.

Hogyan rendelhető meg az aranyozás?

Az aranyozás esetében sem lehet egy általánosan alkalmazható egységárat meghatározni, hiszen ahány tárgy annyiféle. Éppen ezért, az árajánlat tételhez tudnunk kell az aranyozandó tárgyak fizikai jellemzőit, így az anyagát, a méreteit és a darabszámát is. Ahhoz, hogy mindezt pontosan közölhesse velünk, közzétettünk a Kapcsolat menüpont alatt egy űrlapot, ahol nem csak az említett adatokat adhatja meg, hanem részletesen leírhatja az igényeit is az aranyozás kivitelezésére. Az aranyozandó tárgyakat nem muszáj személyesen elhozni a telephelyünkre, ugyanis postai csomagként is elküldheti hozzánk. A csomagküldés részleteiről itt olvashat. Az aranyozást követően, mi a kész tárgyakat szintén postán küldjük vissza Önnek, utánvétellel.

Tekintse meg képgalériánkat, ahol nem csak az aranyozást, hanem más felület kezelési eljárásokat is megismerhet, amelyekkel cégünk szintén foglalkozik. Ezáltal, ötleteket meríthet, hogyan hozhat létre egyedi és különleges tárgyakat! Ha bármi kérdése merülne fel kérem használja a kapcsolatok menüpontot, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mailcímet, a telefonszámunk 0620/34-20-200

 

// google anal